dilluns, 1 de desembre de 2014

CONSEQÜÈNCIES DE LA LLEVANTADA A TARRÉS

La quantitat de pluja recollida, 124 litres, han caigut de forma molt suau i progressiva, per tant la terra els ha anat absorbent progressivament. Tot i així, l'aigua va "estovant" la terra i molts marges. 
Conseqüència d'això podem veure avui, prop del poble, alguns marges caiguts.
Us en posem una mostra:

La primera imatge és del marge que hi ha a la Pallissa del Taberner, al camí de l'Ermita.Dues imatges (dalt i baix) del tros de marge caigut de la Plana del Ramonàs, just damunt dels quatre camins.Fragment de marge (dalt) de l'Hort del París caigut al Regaló dels Horts. Aquest altre (baix) correspon al mur de tancament de l'Hort de cal Magre.Les imatges son només una mostra de molts altres petits marges i terres que hauran caigut arreu del nostre terme municipal.
Si circuleu pels camins del terme feu-ho amb precaució.

Una altra conseqüència de les pluges ha comportat i comportarà l'endarreriment de la collita de les olives i potser la malmesa d'una part de la mateixa. Alguns olivers del terme estan afectats per la plaga de la "mosca" que  comporta la caiguda de les olives al terra; la pluja i el vent d'aquests dies provocaran la caiguda de més olives. El fangà de moltes de les finques dificultarà als collidors accedir amb condicions als trossos per collir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada