divendres, 25 de març del 2016

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE "LOS CANTADORS: CANTS RELIGIOSOS DE TRADICIÓ ORAL DE LES GARRIGUES, EL SEGRIÀ, LA NOGUERA I L'URGELL"

DIVERSOS VEÏNS DE TARRÉS HAN APORTAT EL SEU TESTIMONI PER L'ELABORACIÓ DEL LLIBRE.



A dalt portada del llibre, a baix imatges de l'interior on coneixereu a dos veïns de Tarrés amb carraus i matraques.



El llibre ha estat promogut i impulsat pel Grup Cultural Grallers de la Granadella – Música d’Arrel, es presenta aquesta publicació amb la intenció de difondre i investigar els  cants religiosos de tradició oral.
Es tracta d’una recerca a una trentena de pobles, entre el 2011 i 2015, que ara es presenta en forma de llibre amb CD adjunt, que ha permès fer sorgir la memòria dels cants religiosos, de les ocasions i de les emocions que els donaven sentit i força. Alguns cants i ocasions han perviscut, no sense transformacions i adequacions. En altres pobles, els testimonis encara són nombrosos i la força del record prou rellevant per poder-ne bastir els detalls i per recollir-ne un bon nombre d’interpretacions, a més d’alguns enregistraments recuperats de la dècada de 1960. En definitiva, retrobem en aquestes comarques allò que —sovint ignorat— ha estat comú a bona part dels països de llengües romàniques, i que hem pogut observar i estudiar en altres indrets dels Països Catalans.
Els seus autors són: Amàlia Ametlló, Jaume Ayats i Ester G. Llop.


LA FLORESTA
DIUMENGE, 27 de març
17.30 h. Presentació del llibre “Los cantadors”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada