dimecres, 1 de juny del 2016

DISTRIBUCIÓ DELS COGNOMS TARRÉS

Pel que es pot veure al mapa, i ens diu la llegenda, el cognom Tarrés està present en 424 localitats de tota Espanya.
Aquesta pàgina web està basada en les dades dels llistats telefònics dels anys 90, després amb l'aparició dels telèfons mòbils ja no ha estat possible anar-ho actualitzant, per tant pot ser que les dades no siguin un reflex de la situació actual però sí una bona aproximació.
Ja veieu que el cognom Tarrés és força present a molts indrets de Catalunya, sobretot a Barcelona i Girona, però també es troben Tarrés a moltes altres comunitats autònomes.


Podeu buscar qualsevol cognom i saber-ne la seva distribució al següent enllaç: mapadeapellidos  només cal que poseu el cognom i cliqueu buscar.

Els veïns de "Fulleda peti qui peti" ens han inspirat per elaborar aquesta notícia!

4 comentaris:

  1. Molt bé, també ens inspireu moltes vegades.

    La distribució del cognom Tarrés és una mica "estranya". Si la comparem amb el cognom Fulleda, veurem que aquest s'estén cap al sud, cap al País Valencià seguint la reconquesta medieval, mentre que els Tarrés es localitzen molt cap al NE del nostre país. Segurament hi ha d'haver algun altre topònim -o algun altre motiu- que hagi originat tots aquest cognoms Tarrés de la part nord i que no és el nostre poble garriguenc. O potser no...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Les hipòtesis vam cap al que comentes, no és el nom del poble de Tarrés l'originari d'aquests cognoms, sembla que el topònim s'estengué de nord cap a sud, i el seu origen deu ser, segurament, en terres gironines.En algun altre topònim d'allà.

      Elimina
  2. Sí, Coromines parla d'un Terrers, nom de lloc antic de l'Alt Cardener, documentat el 839 en l'acte de consagració de la Seu d'Urgell.

    ResponElimina