dissabte, 14 d’abril del 2018

PUNT FINAL A UNA SETMANA DE PLUJA FANTÀSTICA

Avui fa una setmana que va començar a ploure des del diumenge 8 fins avui dissabte dia 14 s'han recollit quasi 90 litres d'aigua de pluja. Repartits de la següent manera:
diumenge dia 8 van recollir.se 15 litres, el dilluns van ser 3,5 litres, entre dimarts i dimecres 40,5 litres, ahir divendres en van ser 28 els litres i avui dissabte ha plogut molt suaument durant la tarda i s'han recollit una mica més de 2 litres.
L'important és que tots els dies la pluja ha estat força suau i constant de manera que s'ha filtrat a la terra i pràcticament no es veuen camps entollats.
Pluja molt bona en tots els aspectes, no oblidem que venim d'una segona meitat de 2017 força sec i el terreny està mancat d'aigua.
Passem algunes imatges d'avui a la tarda de diversos indrets del terme.

La bassa dels Costers Morers no té molta aigua ja que al haver plogut de manera suau li costa omplir-se. És una bona senyal ja que quan s'omple la bassa és que ha plogut fort i l'aigua corre...


Els Plans, el Toll de la Gravera té l'aspecte que veieu a la fotografia de baix.


La pluja també porta alguna conseqüència negativa. Com veieu a al imatge de baix una roca ha caigut al mig del camí a l'alçada dels Cirerets. Caldrà esperar uns dies a treure-la, ara els camins estan molt tous per passar-hi amb vehicles pesants.



A dalt un toll al Coll Roig i a baix Fontfreda. Tot i la pluja abundant, degut a la sequera forta que arrosseguem, costa molt que surti aigua de la font de Fonfreda.


 A baix imatge de la Comancervera de cal Palau.


La Fontanella -imatge de baix-, igual que Fontfreda, també ha quedat molt tocada per la sequera però avui el canaló rajava una miqueta, bona senyal!


A baix la font de l'Escletxa que sempre té una mica d'aigua avui estava més plena de l'habitual.


Al capvespre encara plovia una mica i el cel de Tarrés ens ha deixat veure aquest Arc de Sant Martí, una bonica imatge per tancar una setmana de pluja. 


Posta del sol a la partida de la Formiga.

1 comentari: