divendres, 2 de novembre del 2018

ANTIC SISTEMA DE REG DE FONTFREDA

LES FEINES DE PREPARACIÓ DE LA CREMA CONTROLADA HAN TRET 
A LA LLUM EL CANAL DE REG DELS HORTS DE FONTFREDA

Aquests dies s'està duent a terme la creació d'una franja de seguretat -treien herbes, matolls i rames- en el lateral de la petita vall de Fontfreda, on els horts toquen amb el coster en pendent, aquesta franja es fa just a la banda contrària d'on hi ha el camí i servirà com a tallafocs quan es faci la crema de l'herbassar que cobreix completament els horts.
Al netejar aquesta zona s'ha fet visible una sèquia excavada al terra, no té cap estructura en pedra, és un simple canal excavat en forma de "V". Té aproximadament uns 40 metres de llarg.


Les següents fotografies són de diversos detalls de la canalització excavada. Les herbes en dificulten la seva visualització. Si es ressegueix, es veu que en algun tram la terra caiguda del coster la colgat.








L'aigua que sortia del forat de la Font s'acumulava en una bassa de terra situada aproximadament entre l'actual caseta del pou i la taula que es veu en primer terme a la fotografia (baix). 
Des de la bassa hi havia dos canals excavats a la terra que sortien direcció cap als horts, un per cada costat de fondo.


El canal que s'ha fet visible segueix la línia que es veu marcada en la fotografia aèria.



1 comentari:

  1. És molt interessant. S'agraeix la feina que hi feu. Així podrem reconèixer la parcel·la pròpia. Moltes gràcies.

    ResponElimina