dimecres, 7 de novembre de 2018

FINALITZATS ELS PREPARATIUS PER LA REALITZACIÓ DE LA CREMA CONTROLADA A FONTFREDA

REALITZADA LA FRANJA DE SEGURETAT PER LA CREMA.

Avui han finalitzat les feines de neteja i desbrossament del sotabosc a la zona dels horts de Fontfreda. S'ha fet una franja de seguretat d'uns 150 metres de longitud i uns 5 metres d'amplada per tal d'evitar la propagació del foc -quan es faci la crema- cap al bosc del coster.
Ara esperarem que el Servei de Prevenció d'Incendis de la Generalitat de Catalunya ens comuniqui quan faran aquesta actuació preventiva.


 

La fotografia de dalt i la de sota corresponen al mateix indrets abans de netejar (dalt) i un cop el marge net (baix).


 

 

 

 Dues fotografies del mateix lloc, a dalt abans de la neteja i a sota ja un cop acabada.

 

 

 

 


 

A dalt i baix dues fotografies del mateix lloc, una abans de la neteja -dalt- i l'altra després, la de baix.A sota, la imatge de tots els horts de Fontfreda, en són 25, es veu marcat amb una línia negra gruixuda les dues zones que s'han fet com a franja de protecció per la crema controlada dels horts. Una de les línies és petita i situada al nord, limita amb el primer hort que es troba venint pel camí dels Masos, l'Hort de ca l'Engràcia. L'altra més llarga, és a la que corresponent totes les fotografies anteriors, separa els horts del coster boscós.
Aprofitant aquesta feina de desbrossament s'ha netejat una franja de sotabosc propera a les taules de pedra de Fontfreda. Són les imatges que es veuen a continuació.

1 comentari: