dimecres, 7 de novembre del 2018

FINALITZATS ELS PREPARATIUS PER LA REALITZACIÓ DE LA CREMA CONTROLADA A FONTFREDA

REALITZADA LA FRANJA DE SEGURETAT PER LA CREMA.

Avui han finalitzat les feines de neteja i desbrossament del sotabosc a la zona dels horts de Fontfreda. S'ha fet una franja de seguretat d'uns 150 metres de longitud i uns 5 metres d'amplada per tal d'evitar la propagació del foc -quan es faci la crema- cap al bosc del coster.
Ara esperarem que el Servei de Prevenció d'Incendis de la Generalitat de Catalunya ens comuniqui quan faran aquesta actuació preventiva.


 

La fotografia de dalt i la de sota corresponen al mateix indrets abans de netejar (dalt) i un cop el marge net (baix).


 

 

 

 Dues fotografies del mateix lloc, a dalt abans de la neteja i a sota ja un cop acabada.

 

 

 

 






 

A dalt i baix dues fotografies del mateix lloc, una abans de la neteja -dalt- i l'altra després, la de baix.



A sota, la imatge de tots els horts de Fontfreda, en són 25, es veu marcat amb una línia negra gruixuda les dues zones que s'han fet com a franja de protecció per la crema controlada dels horts. Una de les línies és petita i situada al nord, limita amb el primer hort que es troba venint pel camí dels Masos, l'Hort de ca l'Engràcia. L'altra més llarga, és a la que corresponent totes les fotografies anteriors, separa els horts del coster boscós.




Aprofitant aquesta feina de desbrossament s'ha netejat una franja de sotabosc propera a les taules de pedra de Fontfreda. Són les imatges que es veuen a continuació.





1 comentari: