dijous, 14 de gener del 2021

L'AJUNTAMENT INFORMA

Properament s'ha d'instal·lar al municipi una aparell DEA (Desfibril·lador Extern Automàtic) que serà col·locat a la plaça del Tricentenari, a la paret del consultori mèdic.

És un aparell vital per situacions imprevistes a cardiopaties coronàries. La supervivència de les persones afectades per aquestes patologies depèn en bona mesura d'un diagnòstic ràpid i d'un tractament immediat que sovint no pot esperar fins a l'arribada dels sanitaris o l'accés a un centre assistencial. Els aparells desfibril·ladors externs automàtics DEA són uns dispositius mèdics que permeten fer el diagnòstic ràpid i el tractament immediat requerit. Aquests aparells poden ser utilitzats per personal no mèdic, però adequadament format per al seu ús, permetent una primera actuació que, per la seva immediatesa, pot millorar les possibilitats de supervivència de les persones afectades per aquestes patologies.

Si alguna persona del poble està interessada en fer un curset de 6h de durada -de forma gratuïta- per aprendre a fer funcionar el DEA que s'instal·larà que ho comuniqui a l'ajuntament durant la propera setmana.

El curset es realitzarà presencialment a Lleida i també hi ha la possibilitat de fer-lo telemàticament.

 


Imatge d'un DEA similar al que es col·locarà a Tarrés.

3 comentaris:

  1. Es molt bona millora que tinguem un desfibril.lador a Tarrés. Convindria que quans més tinguessim coneixements de com funciona, millor que millor. Gràcies a tots els que ho han fet possible !!

    ResponElimina
  2. Encara que resideixi fora, m'alegra moltissim.
    Felicitats per aconseguir aquest servei

    ResponElimina
  3. Una eina molt convenient. Una decisió encertada. Moltes gràcies per preocupar-nos pel bé de les persones.

    ResponElimina