dijous, 25 de febrer del 2021

OBRES A LA RUTA DE LA CALÇ

Les obres de millora i rehabilitació de la ruta de la calç comportaran també omplir de pedres calcàries un dels forns -feina que es coneixia amb el nom d'enfornar o carregar el forn- per deixar-lo preparat per coure.

Aquest proper dilluns començaran les obres de càrrega del Forn Nou que es va construir l'any 2001 i que es va enfornar i coure aquell mateix any. Aquest forn està situat damunt del poble, just darrera dels Costers Morers, al peu del camí del Puig.

Aquest forn quedarà restaurat amb la càrrega posada de manera que al fer la ruta de la calç es podrà veure un forn amb les pedres calcàries posades dins i preparat per coure. En aquest cas no es farà cap cuita, només es deixarà el forn carregat.




2 comentaris:

  1. Es una bona actuació l'anar arreglant els forns de calç del poble i l'entorn. La Ruta de la calç quedarà reforçada amb aquestes rehabilitacions. I bona iniciativa el poder veure i viure com es carrega un forn. Ànim i a seguir !! Gràcies.

    ResponElimina
  2. Molt bona iniciativa. Serà, encara més, una bona motivació per a tots aquells que facin la Ruta. Un bon atractiu. Felicitats i agraïment.

    ResponElimina