divendres, 24 de gener del 2014

RETIRADA DE L'OBÚS APAREGUT AHIR

Avui al matí s'ha organitzat un dispositiu especial per part dels Mossos d'Esquadra per tal de retirar l'obús que ahir va ser localitzat a la zona de les Trigueres. Sembla que era un projectil d'artilleria del calibre 105.
Concretament se n'ha fet càrrec l'unitat de TEDAX dels Mossos d'Esquadra. Vegeu el que ens diu la Viquipèdia al respecte d'aquesta unitat:

"L'Àrea TEDAX-NRBQ (coneguda oficialment per Àrea de Desactivació d'Artefactes Explosius TEDAX-NRBQ) és aquell organisme dels tècnics artificiers dels Mossos d'Esquadra que s'encarrega de neutralitzar bombes i artefactes de tota mena. L'Àrea TEDAX-NRBQ depèn de la Divisió de Suport Operatiu.
Aquest organisme es va crear el 1980-1981, i va rebre l'impuls definitiu a partir dels Jocs Olímpics del 1992.[1] A banda de les amenaces habituals de bomba, bona part de la feina d'aquesta àrea policial consisteix en desactivar els artefactes explosius que encara es troben per tot Catalunya dels temps de la Guerra Civil.[2][3]
"
Aprofitant la seva presència al poble han fet explosionar, al Pla del Cintet, una granada de mà -també de la Guerra Civil- que havia estat localitzada als Plans. Degut a la perillositat de l'artefacte han cregut convenient fer-la detonar allí mateix ja que el seu trasllat era perillós.



La notícia de l'obús avui ha sortit al diari Segre.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada