dilluns, 5 de maig del 2014

L'AJUNTAMENT INFORMA

CONVENI DE COL·LABORACIÓ ENTRE L'ARXIU HISTÒRIC ARXIDIOCESÀ DE L'ARQUEBISBAT DE TARRAGONA (AHAT) I L'AJUNTAMENT DE TARRÉS

Aquest matí s'ha firmat al Palau Episcopal de Tarragona, aquest conveni amb la voluntat de contribuir a la preservació i difusió dels fons de l'AHAT, en virtut de l'acord es procedirà a la digitalització dels fons documentals que pertanyen a la parròquia de Santa Maria de Tarrés. 
L'AHAT es compromet a penjar al seu web la documentació corresponent per tal pugui ser consultada digitalment, tenint present, això sí, que la documentació dipositada a l'AHAT està sotmesa a la normativa arxivística i d'acord amb la legislació de protecció de dades.
Per la seva banda l'Ajuntament de Tarrés es compromet a aportar la quantitat de 2.527,70 €, per tal de fer front a les despeses derivades de les tasques previstes de catalogació i digitalització del fons de la parròquia. Aquesta aportació econòmica es farà fraccionada en quatre anualitats corresponents als anys 2014, 2015, 2016 i 2017, per una quantitat de 613, 93 € anuals.
La documentació que es digitalitzarà es correspon a la totalitat dels fons de la parròquia de Santa Maria de Tarrés, agrupada en dos àmbits:
A) El fons parroquial que conté, per una part, els llibres sagramentals (registres de baptismes, matrimonis i defuncions), i la part episcopal (el llibre de les visites pastorals, és a dir del bisbe o el seu representant al poble).
B) El fons notarial (testaments, etc que realitzava el mossèn del poble).


A la foto de dalt podeu veure, d'esquerra a dreta: mossèn Josep Pascual (fill de Tarrés), Jaume Palau (tinent alcalde), Rosa Maria Arbós (regidora), Ramon Maria Arbós (alcalde), Jaume Pujol i Balcells (Arquebisbe de Tarragona i Primat), Manel Maria Fuentes  (pvre i director de l'AHAT) i finalment, Joan Maria Quijada (tècnic de l'AHAT).






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada