dimecres, 28 de gener del 2015

HISTÒRIES COMPARTIDES, PER JOSEP MARIA PASQUAL (XI)

DUES PLANTES POC AMABLES   (?)

L´escornol.

És un arbust que passa bastant desapercebut. Ni les fulles ni els fruits són gaire cridaners, més aviat petits. Potser perquè està adaptat a les sequeres... El fruit s´assembla al dels ginebrons (autèntics ! ). Una de les coses que en destaca són els brots, no per altra cosa si no per l´austeritat i rigidesa. I de tant rígids que són que, segons testimoni del Perdiuet, han punxat alguna roda del tractor (la grossa !! ). Si mireu la foto veureu el capdemunt de les futures rametes en forma de punxa, molt fort. Com una autèntica punta !!

  
El picasquenes.

Aquest altre arbust segur que l´heu vist per qualsevol lloc, ja que és molt comú per tot arreu. La major part del temps el trobareu com en la fotografia, amb el fruit de color vermellós. Per a entendre´ns, és com un roser boscà o bord...
De canalla, especialment quan feia calor i volíem empipar a algú, n´obriem aquelles càpsules ben obertes, i endevineu que en fèiem ? .... (potser el mateix nom us en pot donar alguna pista.  Ara no puc pas negar que estàvem fets uns bons peces !! ...)











D´aquí el títol d´aquesta comunicació; totes dues ens podrien fer la guitza, depèn del moment...
Si algú creu que m´he passat amb elles, per això he afegit aquell interrogant inicial, per a aplacar possibles susceptibilitats. 
Salut a tothom !                 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada