dissabte, 14 de febrer del 2015

PER UN ÀPAT DE CALDO DE GALLINA... !!!


LA FI DE L'HOSTAL: TRADICIÓ ORAL, LLEGENDA... 

L'Hostal de Tarrés era situat al peu de l'antiga carretera o "Camí Ral" - és el nom que es donava als camins públics principals abans de l'existència de les carreteres-. Era el pas natural per superar el coll de Tarrés venint de Vimbodí. Podreu comprovar com la carretera actual passa a uns 100 m de l'antic hostal.
Segons diu la tradició oral de Tarrés, el motiu de la caiguda en desgràcia de l'Hostal, a peu del "Camí Ral", fou el següent: els enginyers que havien de fer la nova carretera van anar-hi amb la idea que, si els hostalers els convidaven, la farien passar tocant a l'hostal; per a menjar -fos dinar o sopar-  volien "caldo de gallina" -plat complert i suculent a l'època-, pel motiu que sigui, els hostalers no els hi van voler donar... Arran d'això els enginyers es van enfadar i van fer passar la nova carretera separada de l'hostal, fet que suposà la corresponent progressiva pèrdua de clientela que portà al tancament definitiu de l'hostal.

Del cert no sabem com va anar la cosa, i aquest fet també s'ha sentit explicar d'algun altre hostal dels voltants...


A la foto de dalt, veiem l'antic "Camí Ral" com portava directe a l'Hostal de Tarrés, que és la construcció que es veu al fons, la que hi ha en primer terme, a l'esquerra, no forma part de l'hostal.


Si passegeu pels voltants de l'hostal, tot i que només queden restes de les parets, veureu que era força gran i es distingeixen clarament diversos departaments. Pujant des de Vimbodí, el "Camí Ral" queda just a l'esquerra de l'hostal i un cop superat aquest, el camí surt a la partida de La Creu.



La imatge correspon a un "caldo de gallina" que podreu trobar per internet. Fa venir gana...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada