diumenge, 14 de juny del 2015

HISTÒRIES COMPARTIDES, PER JOSEP MARIA PASQUAL (XXXV)

LA GENEALOGIA I ELS ARBRES GENEALÒGICS.
 
La Genealogia tracta l´origen i el desenvolupament dels llinatges o famílies. Tota persona té uns orígens en el passat (2 pares, 4 avis,..) i uns descendents actuals.
Hi ha gent que, volent saber l´origen dels seus avantpassats i les relacions parentals que hi ha entre ells, han buscat la seva genealogia. Allí s´hi representa el passat i el futur de la nissaga familiar. Com en una planta: els antics serien les arrels, i nosaltres els brots i les flors.    

           
Per a representar-ho tot gràficament es van idear els arbres genealògics. Aquests donen una idea breu, clara i ordenada de les persones que en formen part, ja que cada generació té un nivell diferenciat i esgraonat (els avis enllaçats amb els pares, aquests amb els respectius fills, ...).
N´hi ha de moltes maneres i formes, però el que principalment pretén és conjuminar la claredat i l´estètica amb la dignificació. Així hi ha gent que, una vegada ha confegit la pròpia genealogia, inclús l´emmarca per a recordar-ho amb satisfacció.   
   
         

                                                                 
I, com sempre, si volguéssiu algun aclariment sobre qualsevol aspecte de les meves comunicacions, podeu formular-les al correu         tarsam58@gmail.com      , i allí miraré de respondre a les vostres demandes.   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada