dimarts, 28 de març de 2017

CONSEQÜÈNCIES DE LA NEVADA

Entre la pluja i la nevada tant de divendres com la pluja d'ahir ja anem cap als 80 litres acumulats d'aigua.
Això es nota positivament en el territori, per exemple amb aigua a les basses. Pel camp suposarà una bona saó ja que ha estat una aigua caiguda molt suaument.A dalt la Font de l'Escletxa. A baix dues imatges de la Fontanella, ara ja fa uns  dies que torna a rajar després que durant més d'un any ha estat completament seca.A dalt la bassa de la Creu del Tarresà i a baix la bassa del poble als Costers Morers.
La pluja ajudarà a créixer els sembrats com aquests dels Masos que ja tenen una verdor i aspecte fantàstic.L'aspecte negatiu de la nevada del divendres ha estat que ha agafat els arbres molt tendres, ja es començaven a "estirar" amb el bo que havia fet les darreres setmanes. La saba circulant i el pes de la neu sobre les seves branques tendres els ha fet mal.
Ametlles i oliveres han patit força la trencadissa de branques com es pot veure a les següents imatges. No sabem fins a quin punt aquest perjudici malmetrà la crescuda dels arbres i la seva collita.


A dalt ametllers de la Plana de cal Mut. A baix diverses imatges dels olivers -del mateix dissabte- de la Creu de cal Gili.
 A baix imatge d'ametllers a la Vinyossera.


A baix unes oliveres al Pinsardà del Fermín.


 En canvi, els cirerers, com aquests de Torrelles sembla que aparentment no han sofert trencadissa.


 L'altre arbre que ha patit de valent han estat el pi, en aquest cas el problema és que la trencadissa de pins, branques i pins caiguts han tallat molts dels camins del terme, com podreu veure en les següents fotografies.

 

A dalt i baix dos imatges del camí cap a la Vinyossera.
 


A dalt un pi caigut a les Roques Fresques,  a sota el pou de l'Hort del Perdiuet.A baix branques de pins baixant cap a la Comardivina.


Una altre qüestió, els grans tolls en molts del fondos o zones planes de camins, com aquest al camí de la Creu.A dalt, el pi davant la bassa del poble als Costers Morers. A baix dues imatges del senderó que baixa cap a Fontfreda.


A dalt un pi talla el camí de Fontfreda. A baix tres imatges del camí dels Masos amb pins tombats.


A dalt un pi talla el camí cap a la Font de la Comancervera del Palau. A baix el camí tallar prop dels Quatre Camins.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada