dimarts, 21 de març del 2017

XXIII CAMINADA CULTURAL PER LES GARRIGUES

 Ruta paisatgística per la VALL DE VINAIXA



Serà aquest dissabte 25 de març a Vinaixa.

L'espai d'interès natural VALL DE VINAIXA està situat al nord-est de les Garrigues i té una superfície de 3.024 hectàrees on hi ha una combinació de paisatge agrícola i forestal.

La RUTA PAISATGÍSTICA que hem preparat té una distància de 10,5km aproximadament i uns 300m de desnivell positiu (si s'ascendeix fins a la punta del Puig (opcional).

Durant el recorregut passarem pels fondos de la vall, envoltats de boscos de pi blanc, conreus d'ametllers, oliveres, cereals i vinyes i gaudint d'unes grans vistes d'aquest indret natural de gran valor.

Les diverses fondalades drenen les aigües cap al torrent de Vinaixa, on neix sota el turó de l'Hospital, a Tarrés. Passa pel nord del nucli de Vinaixa i segueix un traçat en sentit nord-oest fins que a les Borges Blanques queda pròpiament format el torrent de la Femosa, afluent per l'esquerra del Segre.

A mig recorregut, arribarem al PUIG (curiós tossal que s'alça del no res) i farem l'ascensió fins als 520m d'alçada que té (+100m de desnivell positiu) on gaudirem d'unes vistes de 360º de tota la Vall de Vinaixa als nostres peus i de bones vistes del Pirineu, de la serralada de la Llena, de les muntanyes de Prades i fins i tot de la Seu d’Urgell.

De tornada de nou cap a Vinaixa farem una parada per veure 2 cabanes de volta i la seva contrucció i un aljub.

I a l'arribada al poble, tindrem l'oportunitat de visitar l'església de Sant Joan Baptista, construïda l'any 1301, que és d'estil romànic amb fortes influències cistercenques. I als peus de l'església entrarem al refugi antiaeri que podem trobar.

Als peus del PUIG farem una parada per ESMORZAR (entrepà i beguda). A més, la cooperativa de Vinaixa obsequiarà a tots els participants amb un obsequi al finalitzar la ruta.

Així que ja us podeu guardar el dissabte 25 de març on a les 9.30h donarem inici a la 23ª caminada cultural per les Garrigues.

Trobareu més informació detallada de la ruta i les INSCRIPCIONS al bloc:
http://marxanordicaiculturagarrigues.blogspot.com.es/


banner caminades culturals
Per a qualsevol consulta, podeu contactar amb nosaltres següent contacte:
esports3@garrigues.cat o bé trucant al telèfon 973142658 (ext 267)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada