dijous, 23 de novembre del 2017

CLH INFORMA ALS VEÏNS DELS TERRENYS AFECTATS PER LA FUITA DE PETROLI A LA PARTIDA DE LES SERRES L'ANY 2009

Al novembre de l'any 2009 es va produir a l'oleoducte que travessa el terme una extracció il·legal -robatori- de carburant a la partida de les Serres. Això va comportar una fuita de la canalització amb la conseqüent contaminació del terreny.
Per tal se reparar el tub va ser necessari fer un seguit de treballs en els terrenys afectats i després s'ha fet i s'està fent un seguiment del subsol -tal com estableix la legislació- amb analítiques que es fan a través d'uns tubs d'extracció de color blau, com el que es veu a la fotografia.

Alguns veïns no van poder conrear diverses terres durant un temps. Per tal de compensar aquestes afectacions es demana als veïns afectats que aportin a l'ajuntament la següent documentació:
- Polígon i parcel·la on es veieren afectades les collites.
- m2 de superfície afectada.
- Tipus de cereal plantat.
- Número d'anualitats afectades.
- Escriptura de propietat o contracte d'arrendament.  
Només s'indemnitzarà al propietari o a l'arrendatari, no als dos. No es podrà indemnitzar si no es demostra documentalment la propietat o l'arrendament.

Pel que fa a les persones que en el seu terreny tenen instal·lat un tub per mesurar la contaminació del subsol cal que aportin a l'ajuntament la següent documentació:
- Polígon i parcel·la on hi ha els tubs. 
- Número de tubs instal·lats a la seva propietat, aclarint si els tubs estan situats en una zona de conreu o erm.
- L'escriptura de propietat o el contracte d'arrendament. 
Només s'indemnitzarà al propietari o a l'arrendatari, no als dos. No es podrà indemnitzar si no es demostra documentalment la propietat o l'arrendament.

PER QUALSEVOL DUBTE POSEU-VOS EN CONTACTE AMB L'AJUNTAMENT.

1 comentari: