dimarts, 12 de març del 2019

L'AJUNTAMENT INFORMA SOBRE LA PÈRDUA DE REGIDORS


Tal com avui s'ha publicat al diari Segre, en las propera legislatura Tarrés només disposarà de 3 regidors.
A continuació intentarem explicar de forma el més entenedora possible COM ES DESIGNA EL NOMBRE DE REGIDORS D'UN MUNICIPI?
El nombre de regidors i com es designen per cada municipi va determinat per dos texts legals, la LOREG article 197.1 i l’article 14 del RD 605/1999, de juny. Simplificant i fent-ho entenedor seria el següent:
La "Ley Orgánica del Régimen Electoral General" (LOREG) vincula el nombre de regidors amb el nombre de "residents" i aquests els determina el padró d'habitants. I a efectes del nombre de regidors es determinarà amb la darrera xifra de població de cada municipi aprovada pel "Gobierno" i que es fa pública a començaments de març al Butlletí Oficial de la Província.
L’últim padró oficialment aprovat pel govern ens referim a la xifra del padró que es publica de forma anual al Butlletí Oficial de l’Estat, enguany es va publicar el dia 29 de desembre i sempre fa referència al padró de l’any que s’acaba agafant la data d’inici de l’any, és a dir 1 de gener de 2018.

En resum:
El dia 4 de març el Butlletí Oficial de la Província va publicar el padró d'habitants de tots els municipis.
Aquesta xifra és la que va publicar "Boletín Oficial del Estado" el dia 29 de desembre de 2018.
La xifra d'habitants que va publicar el "Boletín Oficial del Estado" el dia 29 de desembre de 2018 és la que tenia Tarrés el dia 1 de gener de 2018.

Valoració:
La llei és la que és i no es pot refutar. 
Dit això sí que és un contrasentit basar-se en la dada d'habitants que tenia un municipi fa 15 mesos quan actualment el cens està informatitzat  i és continu -vol dir que queda modificat al moment- a tot arreu.
Fruit de la crida que es va fer al municipi per la necessitat de guanyar població a data d'avui som 110 empadronats, lluny dels 99 de fa 15 mesos i, per tant, això ens hauria permès no perdre els 2 regidors amb una llei més adaptada al segle XXI.

És un cop dur però que ens ha de fer més forts, animar-nos per seguir endavant i pensar en fer el possible per recuperar altre cop els regidors perduts d'aquí a 4 anys.

Adjuntem el padró d'habitants que va publicar-se al butlletí oficial de la província el dia 4 de març:




2 comentaris:

  1. Llàstima que només per 1 habitant ens quedem amb menys Regidors. Tal i com dieu, cal que per la propera legislatura hàgim incrementat el nombre de residents. Ànim i endavant !!

    ResponElimina
  2. És una trista constatació que l'administració espanyola va molt endarrerida tecnològicament. Amb les eines actuals és intolerable que s'esdevingui un fet com aquest. Com molt bé diu el nostre alcalde, hem de seguir endavant.

    ResponElimina