dilluns, 3 d’agost del 2020

NEIX UN VI A TARRÉS

VI BLANC "LA COVA"
UNA APOSTA PEL PRODUCTE DE QUALITAT I PROXIMITAT


La Cova és el nom amb què coneixem la nostra vinya vella de Parellada plantada fa més de 50 anys. És una vinya orientada al sud-oest i es troba a 460 metres d'alçada. La Cova neix per a posar en valor els ceps que va plantar el nostre padrí i que actualment cuida el nostre pare. És un vi que intenta reflectir el potencial d'aquesta varietat sovint menystinguda. Va ser veremada manualment el 5 d'octubre. Després d'un premsat lleuger per a obtenir-ne most de primera qualitat, ha fermentat a temperatura controlada i ha reposat amb les seves lies durant 7 mesos.







El motiu principal per a llançar-nos a elaborar aquest vi va ser el baix preu que ens oferien per un raïm que per nosaltres tenia molt més valor. Com sabeu, aquest és un tema recurrent entre les agricultores i viticultores i la indústria del vi. L'any passat mateix vam ser testimonis de mobilitzacions i manifestacions dels pagesos i pageses reclamant un preu just. Vam decidir elaborar i comercialitzar el nostre propi vi per a donar-nos valor, a la finca i a la varietat (la parellada, una varietat tradicional de la zona).



Per a reflectir aquest compromís amb la terra i la gent que la treballar vam decidir que l’etiqueta tingués elements propis del paisatge del nostre poble, com són els murs de pedra seca. Creiem que era bonic fer un homenatge al nostre paisatge. El forat de l’etiqueta vol fer un doble joc. Primer, és el forat d'entrada a la Cova, el nom de la finca d'on surt el vi. Ens hem permès aquesta llicència i creiem que li suma originalitat. Per una altra banda tenim una etiqueta foradada, a través de la qual podem mirar i veure-hi el contingut. Volem ser clars i transparents, no amaguem, oferim el que tenim, el fruit d'un lloc i d’un treball que ens estimem amb bogeria.




És un vi subtil i varietal, que sovint s'amaga i costa copsar en els primers moments. Deixar-lo airejar, donar-li temps per a que s'obri és recomanable. Amb una mica de temperatura començarà a oferir-nos altres aromes i matisos que inicialment, i si el vi està molt fred, no ens ofereix. És un vi tímid però generós quan es deixar conèixer.



Fem nosaltres mateixos la distribució, aquest projecte va començar com quelcom petit i familiar. Si en voleu una ampolla no dubteu a trucar a Cal Pocurull (Cal Besora) i us en vendran. Sinó ens podeu contactar via:



whatsapp i trucades: 680299512

correu electrònic: miriampocurull@gmail.com


Enhorabona a la família de cal Besora per aquesta iniciativa!!! 

4 comentaris:

  1. Ooooh, que bé! Quina iniciativa tan excel·lent! Felicitats! És emocionant! Quina fidelització de la tradició!

    ResponElimina
  2. Molt bona iniciativa i molt valor !! I tant que el buscarem i provarem !! Gràcies a tots que el feu possible.

    ResponElimina
  3. Enhorabona! El tastarem en breu! Gràcies! Consumim proximitat!

    ResponElimina
  4. Amb ganes. Un bon brindis!!!
    Felicitats

    ResponElimina