dimarts, 9 de març del 2021

FORN DELS ASSÈGUILS DEL RABADÀ

Aquest forn es dels primers que s'ha netejat. 

Inicialment s'ha tret la vegetació dels voltants i de l'interior del forn on, fins i tot, hi havien crescut un parell d'arbres.




Dins els forn hi havia gran quantitat de pedres i terra caigudes del propi deteriorament de les parets de la cavitat. Fins ara s'ha netejat els voltant i l'interior.

Les pedres que es veuen a la fotografia de baix han sortit totes de dins el forn, al netejar la cavitat, són pedres provinents de les mateixes parets de l'estructura del forn.



Dues fotografies, dalt i baix, de l'interior del forn amb encara restes de pedres.






A l'anar traient terra ha quedat al descobert la part baixa de la porta del forn, que tal com es pot veure a la fotografia de baix caldrà consolidar amb morter per evitar que caigui.



En la fotografia de baix és veu, a la part inferior, la banqueta del forn, sota d'aquesta només s'ha rebaixat la cavitat un pam de manera que l'olla queda encara plena de terra.


Les darreres imatges, d'avui mateix, mostren el conjunt netejat i només pendent de consolidar les restes de la porta del forn.








3 comentaris:

  1. Bona feina i molt important: s'està recuperant un bon tros de la història de Tarrés. !! Endavant !!

    ResponElimina
  2. Ostres, quina patxoca més bonica que fa! És un gran bé per a Tarrés i per la memòria històrica. Moltes gràcies per fer-ho.

    ResponElimina
  3. Recuperar memòria del que ha donat vida a Tarrés. Bona feina. Gràcies

    ResponElimina