dimarts, 27 de setembre del 2022

CABANA DE VOLTA DE LA BERTOLINA

 RESTAURACIÓ DE PATRIMONI  

S'està duent, al terme municipal, una de les actuacions més ambicioses pel que fa a la restauració del patrimoni rural. Són les tasques de consolidació de la cabana de volta de la Bertolina de cal Pep París.

Aquesta cabana presentava la volta interior mig caiguda i a façana inclinada endavant fet que hauria comportat el seu ensorrament més d'hora que tard.

Gràcies al mateix ajut amb el qual s'ha intervingut millorant Fontfreda, la cabana de la Ginera del Taverner i el Puig del Xandi, també es podrà restaurar i salvar així del seu ensorrament aquesta cabana de volta del terme municipal.

Primer es va procedir a la neteja de l'entorn.

Després ha estat necessari enderrocar la façana que amenaçava caiguda per poder intervenir l'interior de la volta que també està extremadament degradada, amb pedres caigudes i grans escletxes que n'amenacen la seva conservació.

Un cop ensorrada la façana, que es reconstruirà tal com era, s'està actuant a l'interior de la volta, tapant les nombroses escletxes existents.


























2 comentaris:

  1. Admirable!!! Una obra que honora els avantpassats i la memòria històrica. Felicito a l'Ajuntament per la sensibilitat i la cura que nostra pel patrimoni arquitectònic d'arrel popular. És molt lloable!

    ResponElimina
  2. Això és com buscar i polir perles precioses. L'amor a la terra honra als qui saben descobrir la seva bellesa. Que Déu us conservi la bona vista i el bon gust. En gaudim tots
    Gràcies

    ResponElimina