dijous, 21 de juny del 2012

CAÇA DEL PORC SENGLAR MITJANÇANT EL SISTEMA " D' ESPERA NOCTURNA"

Ara que els sembrats estan a punt de collita, els porcs senglars aprofiten per menjar les espigues que estan ben granades i un bon sembrat és una llaminadura ideal per les bèsties. Els porcs senglars no són tontos i dins dels diversos sembrats prefereixen aquells on l'espiga no té arestes, ja que el gra és molt més net, nosaltres faríem el mateix....
La qüestió és que diversos pagesos van manifestar les seves queixes per aquesta situació, ja que els perjudica força la collita. Per aquest motiu des del Coto de Caça del poble es va fer una petició a la Generalitat per fer batudes selectives per tal de disminuir el danys dels pagesos que sembren.
El sistema "d'espera nocturna" consisteix en posar-se prop d'un sembrat, cap al capvespre, i esperar que arribin els porcs senglars per abatre'ls a trets.
El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha autoritzat a fer aquest tipus de caça al coto de Tarrés. El permís començava ahir i serà vigent fins el 10 de juliol.
Aquesta caça es fa sota la supervisió i control del Cos d'Agents Rurals, per aquest motiu els veieu en les fotos acompanyant ahir als caçadors del poble.



 

Avui al matí ens han comentat que no va haver-hi sort i no van localitzar cap porc senglar. En canvi avui dijous un veí del poble ha vist dos porcs senglars a la Serra del Joan de cal Fuster menjant al sembrat tranquil·lament a 2/4 de 10 del vespre. Ja sabem, és la llei de Murphi...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada