dissabte, 12 de gener del 2013

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE DE LA TROBADA D'ESTUDIOSOS

VIII TROBADA D'ESTUDIOSOS DE LES GARRIGUES

El 29 d'octubre de l'any 2011 es va celebrar a la vila de l'Albi, la VIII Trobada dels estudiosos de la comarca de les Garrigues.
Avui, 12 de gener de 2013, a la mateixa vila s'ha fet la presentació del llibre que recull el conjunt de les ponències que s'hi van presentar. N'hi ha de temes molt diversos: arqueologia, història contemporània, botànica, etnologia, art...
Entre els articles presentats tenim una representació de Tarrés, amb un estudi fet per Josep Maria Pasqual (cal Clavé) i Montse Prats; es titula "Els Palau de Tarrés. Orígens i expansió."
Es centra en el cognom Palau que com sabeu ha estat i és molt comú al  poble. Es fa referència als seus orígens al poble -entre segle XIV-XV, les moltes cases que portaven el cognom, etc... un article molt interessant i que podreu trobar a l'esmentat llibre.


En la fotografia -dalt- es veu la portada del llibre que recull les ponències de la VIII Trobada d'Estudiosos. La imatge de la portada correspon al castell de l'Albi.

La fotografia dels autors de l'article sobre els Palau, el Josep Maria i la Montse.


Un moment de l'acte de presentació  on ha pres la paraula l'alcaldesa de Fulleda, la Neus Cornet, ja que la propera Trobada d'Estudiosos, la que farà 9 es farà a Fulleda aquest any 2013. Els que vulgueu asistir-hi ho tindreu ven a prop!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada