dimarts, 14 de maig del 2013

DEMÀ FESTA LOCAL

SANT ISIDRE


A LES 12 DEL MIGDIA

MISSA A L'ESGLÉSIA PARROQUIAL 



Dalt veieu la imatge de Sant Isidre de la capella lateral de l'església parroquial.
La foto de baix correspon a tota la capella on al costat de Sant Isidre hi ha Sant Roc.



 Una mica de biografia del sant treta de la Viquipèdia.... :

Isidre el Llaurador o de Madrid (Madrid, 1080-1130) va ser un camperol de Madrid, canonitzat al segle XVII i venerat com a sant per l'Església Catòlica. Des de 1622 és el patró de la pagesia espanyola (a Catalunya i, en menor mesura al País Valencià, va substituir els patrons tradicionals, els sants Abdó i Senén i sant Galderic) i de la ciutat de Madrid. La festa se'n commemora el 15 de maig, aniversari de la mort.

Vida i llegendes

El seu nom era Isidro de Merlo y Quintana. De molt jove, va treballar la terra, al servei del noble Iván de Vargas. En conquerir els almoràvids Madrid, va marxar a Torrelaguna, on va casar-se amb Maria Toribia, després canonitzada com a santa Maria de la Cabeza. Va dedicar la seva vida al treball i l'oració.
Entre els miracles que hom li atribueix, hi ha el del pou (on, gràcies a la seva oració, les aigües d'un pou pujaren fins que en pogué sortir un nen, son fill, que hi havia caigut; el nen és conegut com 'San Illán, i el pou es conserva a l'anomenada Casa de San Isidro, a Madrid), i el miracle dels àngels (els àngels llauraven el camp amb els bous mentre Isidre pregava; Iván de Vargas, diu la llegenda, volia recriminar-li que es detingués contínuament a les església que trobava pel camí i que hi pregués, però va poder veure que els àngels feien la feina mentre el sant feia oració).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada