diumenge, 16 de febrer del 2014

L'ARXIU HISTÒRIC ARXIDIOCESÀ DE TARRAGONA (AHAT) DIGITALITZA UNA PART DEL FONS DOCUMENTAL DE LA PARRÒQUIA DE SANTA MARIA DE TARRÉS

La pàrroquia de Santa Maria de Tarrés pertany al bisbat de Tarragona, per tant la informació parroquial de Tarrés eś dipositada en aquest arxiu.
En aquest enllaç ENLLAÇ (cliqueu sobre l'apartat que hi posa Parroquials) de l'Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona (AHAT), podreu consultar el catàleg (llistat general) de la documentació parroquial de Tarrés. La documentació que ha estat digitalitzada (vol dir que es pot consultar el document directament per internet, sense necessitat d'anar a l'arxiu) és la següent:

Tarrés. Parròquia de Santa Maria
Baptismes (1566-1900)
Confirmacions (1587-1859)
Matrimonis (1586-1902)
Òbits (1421-1914)
Compliments pasquals (1452-1914) 

Tota aquesta documentació anterior pertany a l'apartat que s'anomena Parroquial i subapartat Sagramentals (fa referència als sagraments, com podeu veure pels noms...). 

Dins del Parroquial, hi ha un altre subapartat, l'Episcopal (fa referència als reculls o informes que es feien de les visites pastorals, és a dir, de les visites del bisbe al poble).
La documentació, a part de l'apartat Parroquial, té l'apartat Notarial, on es recull els testaments que feia el mossèn, concretament en el cas de Tarrés hi ha testaments des del 1851 al 1912.

La digitalització de la documentació facilita molt la feina als investigadors ja que d'aquesta manera no cal desplaçar-se fins l'arxiu per fer consultes, en cas de persones que viuen molt lluny de l'arxiu, l'estalvi en temps i desplaçaments és considerable, a més que et permet consultar documentació en hores que l'arxiu és tancat.
Una gran notícia per Tarrés i per aprofundir en la seva història!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada