dilluns, 7 d’abril del 2014

L'INSTITUT CARTOGRÀFIC DE CATALUNYA COL·LOCA UN VÈRTEX GEODÈSIC A LA BÀSCULA

L'Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC), és una empresa pública adscrita al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. 
L'ICC té com a finalitat dur a terme tasques tècniques de desenvolupament, gestió i difusió de la informació cartogràfica i geodèsica. Entre les funcions de l'ICC hi ha la construcció, conservació, observació i càlcul de les xarxes geodèsiques i de la xarxa d'anivellament de precisió de Catalunya.
Una xarxa geodèsica està constituïda per un conjunt de punts convenientment escollits i anomenats vèrtexs o senyals geodèsics. A fi de poder utilitzar aquests vèrtexs, cal construir algun tipus de monument o fita que permeti identificar-los posteriorment. Això és el que s'ha instal·lat a la bàscula,  un vèrtex geodèsic és un clau d'acer inoxidable que queda enrasat al terra.
La disponibilitat d'aquests vèrtexs geodèsics és cabdal per donar alta precisió a la cartografia del municipi, sobre la qual es projecten les diverses activitats que s'hi desenvolupen, com les obres públiques o estudis d'impacte ambiental i facilita enormement les tasques tècniques de desenvolupament, gestió i difusió de la informació cartogràfica.



A la fotografia de dalt es veu la rampa d'entrada a la bàscula, amb un punt rodó clavat al terra, és el senyal o vèrtex geodèsic.
A sota detall del senyal i de la seva inscripció.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada