dilluns, 22 de desembre del 2014

CALENDARI DE TARRÉS 2015 (V)

Fotografia corresponent al mes d'abril del calendari 2015. És potser la més "històrica" de totes les del calendari ja que ens aporta una imatge d'un indret del poble que ha canviat completament. Aquestes 8 noies que fan un ball tradicional -sembla com un esbart dansaire- son al lloc on avui hi ha la Sala Parroquial. Al fons hi ha un edifici amb una xemeneia, era el forn de pa de la vila on la gent hi portava la farina per tal li fessin el pa. Actualment aquest edifici és conegut com casa de la Mestra i és on hi ha el Consultori Mèdic Local. A la dreta de la foto hi ha els dos corrals -cal Mosset i ca la Viuda- que s'han tirat a terra per fer-hi la plaça del Tricentenari.
Sabem que la Sala Parroquial es va construir a principis dels anys 50. Per tant la fotografia ha de ser anterior. A més en aquest espai va haver-hi fins el 1936 el cementiri de la parròquia, del qual no es veu cap resta en la fotografia.
Per tant la foto correspon a una imatge del poble entre els anys 1936-1950.
Si ens podeu precisar coses... les noies eren del poble? qui tocava l'orgue que es veu? qui és la persona amb bici que es veu a la porta del forn?


2 comentaris:

  1. Molt bona aquesta sèrie de fotos del calendari. I molt interessant que es pogués respondre a les preguntes sobre els que hi surten.
    Gràcies.

    ResponElimina
  2. L´armonio que surt a l´esquerra en primer pla sembla el de l´església, no ?

    ResponElimina