divendres, 19 de desembre del 2014

HISTÒRIES COMPARTIDES, PER JOSEP MARIA PASQUAL (III)

EL REBOLL DE L'ENGRÀCIA

Qui tingui ganes de fer una passejadeta pel terme, si decideix anar cap a la partida dels Masos, pot trobar un racó força curiós. A l´Abulló de l´Engràcia, tocant al reboll monumental d'aquesta propietat (de 5 a 6 metres diàmetre del tronc), hi ha una curiosa taula. 

 

En una pedra plana despresa del voltant, hom hi bastí un suport pels àpats feiners. És una peça de costats desiguals, però amb una mena de suport rebaixat per a l´olla o cassola al bell mig (una creu o ics, segons es miri). Té una mida reduïda però s´hi poden encabir tres o quatre persones tranquil·lament. (Si mireu el dibuix de més avall: el punt A al B hi ha 1,1 metres. El màxim de gruix és d´uns 35-40 centímetres)





Fins aquí tot correcte. Però el que la majoria de gent ignora és que hi han algunes dades esculpides dels seus amos. A la superfície hi ha les inicials JPP (v. dibuix), corresponents a Josep Palau Palau (1835-1908). En un lateral hi ha les dades del fill del primer (JPV, i 1881), corresponents a Josep Palau Verderes (1873-1935).
Un racó idoni per a descansar dels treballs passats, avui ens ofereix gaudir un troç de la natura local.
Que ho puguem conservar durant molts anys ! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada