divendres, 20 de març del 2015

DOCUMENT DE L'ARXIU MUNICIPAL

La Raquel Sánchez continua la tasca d'ordenació i d'inventari de l'Arxiu Municipal. D'entre la documentació va sortint alguna sorpresa com aquest document que adjuntem en fotografies.
És un "AMILLARAMIENTO" o cadastre: un recull enumerat alfabèticament de tots els propietaris del municipi, on hi ha especificades totes les seves propietats (nom de la finca, extensió, tipus de conreu) i una valoració de les mateixes. El conjunt de dades servia per quantificar el que cada propietari havia de pagar com a impostos per totes les seves propietats.
El document, malauradament, no té data però podem avançar que es deu tractar molt probablement del darrer terç del segle XIX. També val a dir que no es troba en gaire bon entat de conservació i hi falten bastantes fulles, ja que al estar numerades es veu que hi ha salts de pàgines.
És el document més antic que s'ha trobat fins ara a l'arxiu.



A dalt tapa del document on es pot llegir a la part superior la paraula "amillaramiento". A baix el revers de la mateixa fulla.


Detall del dibuix del nom de Tarrés que apareix a la fulla.


Una de les fulles obertes, concretament la 9, podeu veure el número a la part superior dreta.


Les tres següents fotografies són de detall, de les partides de terme que es van llegint al document, en la de sota llegim perfectament: Pla, Aseguels, Mala-cara, Ral-divuit.

A sota llegim: Horts, Comanservera, Serra, Ferraginal, Bartolina, Plans, Eras, Cuadres.


I l'últim llegim: Aseguels, La Coba, Comanservera, Buscarró, Portell, Font-freda.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada