divendres, 22 de maig del 2015

CURIOSITATS DE L'ARXIU MUNICIPAL

La Raquel Sánchez de Fulleda continua la tasca de d'ordenació i catalogació de la documentació conservada a l'Arxiu Municipal.
Avui us presentem un document de la secció del Jutjat de Pau del poble. És un atestat de la Guàrdia Civil i la portada diu això:
 A dalt (encapçalament)
"17 Tercio de la Guardia Civil Año 1900
Comandancia de Lérida   Puesto de Vinaixa"

(al mig del full)
"Atestado instruido en motivo de haber sido sorprendidos en la madrugada del dia veintiseis de diciembre de mil novecientos, a varios sujetos en el pueblo de Tarrés jugando al Monte en el Café de don José Pascual Gaya vecino de dicho pueblo.

Sembla que el Monte era un joc de cartes que pel que es veu estava prohibit.


Potser el Josep Maria de cal Clavé ens pot confirmar si el cafè que es comenta del José Pascual era el que hi havia a cal Sico Vell?


1 comentari:

  1. Aquest café del Josep Pascual no era a cal Sico Vell. Realment el café estava ubicat a ca l´Arengader, on deuria estar sempre en funcionament.
    A cal Sico Vell només si feia ball de tant en tant, encara que per la proximitat, el servei de begudes hagués pogut anar i venir segons les ocasions.
    El "monte" era un joc on s´hi jugaven diners, potser per això era delictiu. El dia de l´infracció també podia ser motiu de delicte, pensem que era la matinada del dia de Nadal amb la de sant Esteve (entre festes)....

    ResponElimina