dimecres, 6 de maig del 2015

PROJECTE DE RECUPERACIÓ DE PATRIMONI DE PEDRA SECA VINCULAT A L'APROFITAMENT DE L'AIGUA AL SECÀ

L'Ajuntament de Tarrés ha obtingut un ajut del Programa de desenvolupament rural de Catalunya corresponent a l'eix 4 del LEADER -fons europeus- destinat a la "conservació i millora del patrimoni rural", el projecte es basa en la restauració i recuperació d'antigues basses, fonts, cisternes, pous i aljubs. El projecte també suposarà senyalitzar aquests elements del patrimoni rural per incloure'ls dins una ruta pel terme. 
El projecte comporta la rehabilitació d'alguns elements prou coneguts com la bassa del poble als Costers Morers oel pou de la vila al carrer de la Font; per tal de facilitar el descans dels qui realitzin la ruta, en diversos punts s'hi habilitaran àrees de descans amb taules i bancs com a Fontfreda, la Fontanella o la Font de la Comancervera del Palau. Per fer possible l'itinerari també es condicionaran, per al pas de caminants i bicicletes, camins públics que havien caigut en desús com el Camí Ral -entre la Creu i la Formiga-, el Camí de l'Hospital -entre els Costers Morers i la Creu-, el camí a Fontfreda o la carrerada de la Sort.
Posem un exemple d'una cisterna restaurada, és la de la Ginera de cal Xifrenet.









Les tres imatges de dalt corresponen a la cisterna abans de fer-se la restauració, es veu clarament les importants esquerdes que presentava. A baix ja tenim les restes de la cabana netes i la cisterna restaurada i consolidada.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada