dilluns, 14 de setembre del 2015

CAMINADA CULTURAL PER LES GARRIGUES

Després de l'estiu les CAMINADES CULTURALS PER LES GARRIGUES tornen de nou i ho fan amb
una caminada programada per al proper diumenge 20 de setembre a l'Espluga Calba.


La ruta per l'Espluga Calba tindrà un recorregut circular de 7,7 km aproximadament on ens acompanyaran gran part del camí, els nombrosos bosquets de pins i els conreus de secà típics de la comarca. És un recorregut apte per a tots els nivells ja que no hi ha grans desnivells durant la ruta i el ritme de caminada és suau.
  Com és habitual en aquest cicle de caminades, a mitja ruta trobarem un petit avituallament per recuperar forces amb aigua, sucs, pastes, fruita seca i fruita natural.

La caminada continuarà amb una visita guiada a l'església de Nostra Senyora de la Immaculada Concepció, on destaquen els impressionants frescos obra de l'artista Josep Minguell. També veurem a la façana principal de l'església una imatge de la Immaculada Concepció, patrona de la vila. Als laterals hi trobem el sol i la lluna.
 I com a punt final de la ruta, al bell mig del poble hi ha el majestuós castell de pedra, del segle XIII, on es pot visitar l'Aula Magna, antic punt de trobada de l'orde de Sant Joan de Jerusalem; abans d'entrar-hi es pot admirar un fresc que representa la donació de la primera Carta de Població de l'Espluga Calba. Al Pati d'Armes podem veure una gran pica de pedra que es feia servir per guardar l'oli; també hi ha la sala de l'Orde de Malta, una sala d'exposicions i un museu de la pagesia.

A més, dins les instal·lacions del castell, hi trobarem l'espai Antoni Ferrer. És un espai cultural dedicat a la memòria de l’espluguenc, que l’any 1493 va acompanyar Cristòfor Colom en el segon viatge a Les Antilles.
Antoni Ferrer,  va ser un català, natural de l’Espluga Calba que viatjà a Amèrica en el segon viatge de “Cristòfor Colom”,   que va sortir des del port de la ciutat  catalana de Barcelona l’any 1493.

Lloc de trobada: Recinte de les piscines municipals de l'Espluga Calba.
Pagament dels inscrits i inscripcions d'última hora*: 9.00-9.25h 
Repartiment dels pals i kit bàsic de marxa nòrdica a partir de les 9.15h.
Hora de sortida de la ruta serà a les 9.30h.
Hora prevista de finalització de la ruta: a les 13h.
Preu: 5€ (nens i nenes fins a 12 anys, ho tenen GRATUÏT

Trobareu tota la informació i les inscripcions a:

*Us adjuntem el cartell de la caminada.

Ens veiem el diumenge vinent a l’Espluga Calba!
Bon cap de setmana

banner caminades culturals
Per a qualsevol consulta, podeu contactar amb nosaltres següent contacte:

Si voleu deixar de rebre mensualment informació de les caminades culturals per els Garrigues que organitzem, ens envieu un correu electrònic a esports3@garrigues.cat
Gràcies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada