dissabte, 1 de setembre del 2018

IMATGES DE LA RESTAURACIÓ DE LA MANXA DE LA FERRERIA

La Sandra Quílez ens envia més fotografies de la feina de restauració de la manxa.





Les anteriors imatges (dalt) ens mostren l'alt grau de deteriorament dels cuir de la manxa.



















Ens dóna la sensació que treballes en un espai acollidor i bonic Sandra!
Si ens vols explicar alguna cosa de les feines que fas... el nom de les peces de la manxa... tens el bloc a la teva disposició!!!

3 comentaris:

  1. Es una professional molt destra i voluntariosa. Que bé que es pugui salvar aquesta manxa! I alhora que li destinen un lloc perquè és es pugui admirar. Gràcies!

    ResponElimina
  2. Hola a tothom, la feina de restauració és molt agraïda, perquè li estàs donant una nova vida a un objecte. Estem a punt d'acabar de reacondicionar la fusta per a començar a fer el muntatge del cuir.
    Les peces de fusta són tapa, contratapa, mig i costelles de la manxa. La part inferior estava força afectada per xilòfecs, hem fet un tractament i desprès de uns dies avui hem pogut nutrir la fusta amb oli específic.
    El cuir és d'una adoberia situada a Igualada, especialista en "vaquetilla", per a la manxa van haver de rebaixar el cuir fins a 0,9mm i nosaltres al taller fer-li un acabat amb oli de pota de bou, per a nutrir i protegir la pell.
    També comentar que ens ajuda en la part de metall un forjador artístic de Vic, en Jesús Romero. Ell s'encarrega de donar-li vida i protecció a totes les peces metàl·liques que trobem a la manxa, menys les tatxes que s'han de posar noves perquè les antigues són insalvables.
    Ja faré altre enviament de fotos així podreu seguir una mica el pas a pas. I si algú vol fer una excursió a la magnífica ciutat de Vic, podeu passar pel taller a veure la manxa i el seu procès de restauració.
    Fins aviat...

    ResponElimina
  3. Conservant l'història fem gran el present i un millor futur. Molt bona feina !!

    ResponElimina