dimarts, 2 d’abril del 2019

CABANA DE VOLTA DELS ASSÈGUILS DEL PERE DE CAL CARLOS

Aquesta és la mateixa cabana que fa un parell de dies preguntàvem on era. És als Assèguils.
Ara la veieu força més bé ja que des d'ahir s'està fent neteja dels voltants. S'està preparant per la restauració que s'iniciarà aquest divendres, fruit d'una iniciativa del Consell Comarcal de les Garrigues i de l'Institut Mollerussa que compta amb la col·laboració de l'ajuntament de Tarrés i lògicament del propietari de la cabana.
En aquest institut de Mollerussa es fa un cicle formatiu de segon grau (2 anys de durada) de Pedra Natural que proporciona als alumnes una formació bàsica en diverses opcions de treball de la pedra, entre elles la col·locació de pedra en paret i/o façana. És per ells una posada en pràctica en un element patrimonial -com és una cabana de volta- dels coneixements adquirits i practicats a l'institut. La feina es realitzarà sota la direcció acurada del seu professor.
La volta interior està en perfecte estat i les feines es centraran en la recuperació de la façana que com es veu en les fotografies està molt deteriorada i amb força fragments ensorrats.





Avui diversos dels alumnes, juntament amb el professor, han fet una visita in situ per veure'n l'estat.





2 comentaris:

  1. És molt interessant i força encertat. Felicitats per la iniciativa!

    ResponElimina
  2. Avui he pogut veure el dipòsit en directe. És preciós. Realment, bonic, imponent. Felicitats a l'artista i a l'Ajuntament.

    ResponElimina