diumenge, 7 d’abril del 2019

ESCOLA "A CAU DE BOSC" A TARRÉS



Ja fa uns dies va sortir a la llum pública que Tarrés tindria l'any vinent un projecte educatiu d'escola  bosc. Fem una breu descripció dels eixos bàsics d'aquest projecte pedagògic:
  • Què és A CAU DE BOSC? És el nom del projecte educatiu ubicat a Tarrés i basat en una pedagogia, que va néixer al nord d'Europa i estesa a nivell mundial, d'escola bosc.
  • En què es basa aquest projecte educatiu? En concebre l'educació com un acompanyament respectuós a l'infant per a què aquest es desenvolupi de forma holística (física, mental, social, emocional, cognitiva i essencial) en un entorn i ambient respectuós amb un mateix, els altres i l'hàbitat, relacionant-se amb una actitud curiosa, autònoma i segura. És un projecte educatiu innovador on la natura, l'educació viva i el joc lliure són els eixos vertebradors. Cal destacar que es desenvolupa de forma diària al bosc, on la natura és silvestre.
  • Qui som (A Cau de Bosc)? Som una associació sense ànim de lucre per la infància, l'educació, el lleure i/en la natura.
  • Quin paper té l'ajuntament de Tarrés? L'ajuntament cedeix l'espai a l'associació per tal pugui desenvolupar la seva activitat.
 Per saber-ne més de l'escola bosc el següent enllaç és força interessant, mostra l'exemple del projecte "Escola del Bosc" corresponent als projectes educatius de Rubió i Espinelves:

http://lescoladelbosc.blogspot.com/p/benvinguts.html

Seguirem informant del projecte A CAU DE BOSC a Tarrés...

1 comentari:

  1. És un projecte molt bonic. Al Maresme i la Selva hi ha escoles que segueixen aquestes directrius. Us felicito per aquesta iniciativa.

    ResponElimina