dijous, 12 de setembre del 2019

PROJECTE EDUCATIU "A CAU DE BOSC"






Avui comença un nou projecte educatiu a Tarrés: A CAU DE BOSC. EDUCACIÓ VIVA A LA NATURA. Projecte que té la seu o refugi al Sindicat, a la planta primera en l'espai que s'ha habilitat per l'ocasió.











És una experiència educativa per a nens i nenes en etapa escolar d'ensenyament no obligatori entre 1 i 6 anys. L'equip docent el formen dues mestres especialitzades l'Eva i l'Anna.

A Tarrés no hi havia cap tipus d'ensenyament escolar des del 1975. Així és, el curs escolar 1974-1975 fou l'últim que es desenvolupà a l'escola mixta de Tarrés. Aquell darrer curs hi havia matriculats 8 alumnes (quatre nois i quatre  noies). Si voleu ampliar la informació al respecte a les escoles de Tarrés trobareu més detalls al llibre Tarrés, tessel·la nacional, pp. 208-212.
Curiosament la nova etapa educativa a Tarrés, 44 anys després, també comença amb 8 alumnes matriculats, en aquest cas cap és del poble, provenen de Juneda, les Borges Blanques, Vinaixa, Espluga Calba, Espluga de Francolí i Barberà de la Conca.

MOLTA SORT A L'ANNA I L'EVA!!! Esperem que el seu esforç i bon fer consolidin aquesta iniciativa educativa.

Posem una imatge feta pel Josep Maria Domènech on simbòlicament surten les Escoles i el Sindicat, amb funcions molt diferents de les que tenen avui en dia els dos edificis.

2 comentaris:

  1. Es bona cosa que després de 44 anys es torni a disposar d'una instal.lació educativa en funcionament. Desitgem el millor èxit al CAU i a les seves mestres , amb increment del nombre d'alumnes, i que n'hi hagi de Tarrés. Amb aquesta ferma iniciativa, podem dir que Tarrés compta amb una "eina més de poble". Ànim i endavant !! RPM.

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies per confiar amb nosaltres, seguirem donant-ho tot per a què el projecte creixi i es consolidi amb èxit. Estem emocionades i agraidíssimes per tot el suport que estem rebent.
    Salut i bosc!

    ResponElimina