dissabte, 9 de maig del 2020

MAPA PLANIMÈTRIC DEL TERME DE TARRÉS DE 1914

Curiós mapa del terme de Tarrés que podeu consultar a la pàgina web de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya: https://cartotecadigital.icgc.cat/digital/collection/minutes/id/1628/rec/1


El mapa ens ofereix un seguit d'informacions interessants, per exemple a nivell de la toponímia tenim assenyalada i marcada amb una creu "La Creu", situada on era abans de la guerra civil, al peu de l'antic camí ral. També apareix la partida de "La Creu Vella" on hi havia la creu de terme en anterioritat, anant cap a la partida dels Hospitals.
Al peu del túnel -a la boca direcció Vimbodi- hi apareix marcada una caseta i hi diu "La casilla", era una de les tantes casetes on s'hi vivia, era la persona que feia el manteniment d'aquell tram de via.
També veureu marcats dos "Hornos de cal", segurament vol dir que en aquell any, almenys aquests dos forns estaven en producció, un als Plans i l'altre a les Serres.
Al peu de la N-240, a "l'empalme" hi havia els cups de cal Xandi, marcats com "corral y bodega", ja que potser aleshores feia la funció de fonda a peu de carretera.
Apareix "el camino de la Floresta" (camí del Puig) també la "senda del Socarrat" (al damunt de les Costes), topònim avui completament en desús. I si us el mireu en detall segur que hi trobareu més curiositats!!!
Notícia inspirada en el Blog "Peti qui Peti" de Fulleda. Gràcies companys!!!

2 comentaris:

  1. És ben curiós i interessant. Un exemple de memòria històrica. Gràcies per la informació.

    ResponElimina