dimecres, 17 de juny del 2020

LICITACIÓ PÚBLICA DE LA MILLORA DE LA RUTA DE LA CALÇ


La Diputació de Lleida ha tret a licitació pública la restauració dels elements patrimonials de la Ruta de la Calç. Suposarà una inversió en el patrimoni local de quasi 95.000 €.
Un dels forns que es restaurarà queda dins del nucli urbà, és el forn situat al final del carrer Charles de Foucauld. Adjuntem algunes dades de la licitació:
Descripció de la prestació:
La naturalesa de l'encàrrec a realitzar -tipus d'obra- consisteix en la restauració de disset forns calç del recorregut, dues cabanes de volta de pedra seca, un bassa empedrada, una font de pedra i quatre marges de la ruta de la Calç.

Els forns que es preveuen restaurar són els més atractius de la ruta i són els que presenten un estat de conservació més deficient. Els problemes de conservació dels forns són causats per l'aigua i pel creixement de la vegetació arbrada i arbustiva.

Les dues cabanes de volta es troben en molt mal estat de conservació i parcialment es troben ensorrades.

La bassa està molt aprop d'una de les cabanes de volta i un cop restaurada constituirà un ecosistema humit, amb presència de flora i fauna higròfila.

La font de Sant Isidre és la que s'ha de restaurar, desbrossant la vegetació exòtica, netejant i reparant la paret de pedra seca i restaurar les dues piques existents.

Finalment la restauració dels quatre marges parcialment caiguts.

Es tracta d'intervenir en un àmbit degradat, amb moltes limitacions funcionals i de qualitat de l'espai lliure, per tal d'incidir en la promoció de l'activitat local, el sector productiu, el turisme i el patrimoni cultural.
Pressupost de licitació:
77.226,57 € sense IVA 93.444,15 € IVA inclòs (21,00%)
Durada del contracte:
4 mesos
Àmbit geogràfic:
Tarrés
Termini de presentació d'ofertes:
08/07/20 12:00 h
Podeu veure tota la informació al següwent enllaç: https://contractaciopublica.gencat.cat/ecofin_pscp/AppJava/notice.pscp?reqCode=viewCn&idDoc=63920316&lawType=

3 comentaris:

  1. Les arrels són ben vives i sensibles i s'omplen de goig en veure com s'estima i cuda el conjunt. Gràcies

    ResponElimina
  2. Bona notícia per a Tarrés. Es una bona millora pel poble i que augmentarà la importància de la Ruta de la Calç, tant en l'aspecte cultural com el turístic. Enhorabona i endavant !!

    ResponElimina
  3. Que bonic que serà! Una molt bona notícia per al poble, per a la comarca i, sens dubte, per a la memòria històrica.

    ResponElimina