dilluns, 20 de juliol del 2020

RELLOTGE DE SOL

Al Corregó hi ha una cabana que en una de les seves parets té un rellotge de sol. Està fet sobre un arrebossat. Dalt hi ha la inscripció "VISTA ALEGRE" i just a sota la data 1930.
Una cara més o menys en forma de sol sosté a la boca un ferro que sobresurt i fa la funció d'agulla del rellotge. Als dos costats de la cara hi ha dues inicials, semblen una "B" i una "J", tot i que no és segur del tot.
L'esfera del rellotge va de les 6 del matí i fins les 6 de la tarda, marcant també els quarts de cada hora.




La imatge de baix és de la cantonada de la cabana on hi ha el rellotge on sobresurt el ferro que té la funció de marcar les hores.


Curiós detall, fet amb un suport molt fràgil, un arrebossat, que el converteix potser en l'únic rellotge de sol que tenim a Tarrés...

5 comentaris:

  1. Ostres! Que curiós! És molt interessant!

    ResponElimina
  2. Molt bé anar recollint aquestes petites obres que formen part del patrimoni, senzill si voleu, del poble. Gràcies.

    ResponElimina
  3. Este reloj de sol no está inventariado en la Societat Catalana de Gnomonica.
    Os podéis poner en contacto en está dirección (https://www.gnomonica.cat/) para que lo añadan al inventario.

    El reloj está fechado en 1930 y las iniciales del constructor son G. J. Con estos datos podríais localizar el nombre completo. Probablemente fue alguien del pueblo.

    ResponElimina
  4. Hola soc en Ricard membre de la SCG i encarregat del manteniment del inventari de rellotges de sol dels Països Catalans. Ja he donat aquest rellotge d'alta al inventari amb la referència nº 6966. Necessitaria saber la ubicació de la masia on hi ha el rellotge. M'ho podeu enviar a rllorensv@gmail.com. Gràcies.

    ResponElimina