dijous, 28 de gener del 2021

NOTÍCIA AL NACIÓ DIGITAL RELACIONADA AMB TARRÉS

Febre de parcs eòlics: entre el desequilibri i la necessitat

La Generalitat accelera la implantació per complir amb la llei del canvi climàtic i topa amb alcaldes i ambientòlegs, que alerten del greuge a la Catalunya Nova

Adjuntem un extracte del contingut de l'article:

Els municipis de Tarrés i Vinaixa, a les Garrigues, ja han reordenat el seu pla urbanístic per blindar-se contra l'"allau" que denuncien les entitats, una praxis que ha despertat l'interès d'altres localitats, que pretenen evitar el que ja ha passat en indrets com Almatret, on es projecta un parc amb quatre grans molins de 6 megawatts i que ha rebut l'alerta del Serveis Territorials d'Urbanisme de Lleida.

L'organisme ha emès un informe desfavorable amb l'argument que els molins que es preveuen instal·lar s'afegirien als que ja hi ha actualment, un fet que provocaria que la localitat garriguenca quedés envoltada d'aerogeneradors. Aquest escenari suposaria, segons Urbanisme, "una alteració definitiva i un canvi d'escala del fons escènic".

L'alcalde de Tarrés, Ramón Arbós, indica que la voluntat del seu equip de govern ha estat "delimitar" l'espai fixant els espais que podrien acollir un parc eòlic. "No estem en contra de l'energia renovable, però cal una planificació", assegura el batlle, d'ERC, que insta al Govern a explorar altres zones de Catalunya per tal de repartir el volum de zones eòliques. "La viabilitat d'aquests parcs es pot garantir en moltes altres zones, no només a la Segarra, a les Garrigues i a l'Ebre", apunta.

Adjuntem l'enllaç de l'article i us recomanem la seva lectura completa:

https://www.naciodigital.cat/noticia/214761/febre-parcs-eolics-entre-desequilibri-necessitat

Aclariment:

Es comunica als veïns que a data d'avui no hi ha presentat cap nou projecte, ni de central eòlica ni de central fotovoltaica al terme de Tarrés.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada