dilluns, 5 de juliol del 2021

LA MANCOMUNITAT D'AIGÜES INFORMA

En relació al vessament d'hidrocarburs que ha afectat al pantà d'Utxesa, on hi ha la captació d'aigua que subministra la Mancomunitat d'Aigües de les Garrigues, s'informa als veïns que les analítiques realitzades avui a la planta de subministrament d'aigua de la Mancomunitat han donat negatiu, de manera que no hi ha rastre d'hidrocarburs a l'aigua. 

Tot i així l'Agència de Salut Pública de Catalunya manté la recomanació de no utilitzar aigua de boca per beure ni per cuinar.

En els següents dies es seguiran realitzant controls d'aigua per assegurar la potabilitat de l'aigua subministrada.

La Mancomunitat informa que les mesures i restriccions adoptades són les pròpies i protocolàries en aquests casos i que no deuen a la contaminació de l'aigua de la xarxa. Però ens els propers dies cal ser prudents i actuar preventivament.

Avui diversos mitjans de comunicació s'han fet ressò de la problemàtica sorgida amb el vessament d'hidrocarburs:

https://www.ccma.cat/324/25-pobles-del-segria-i-les-garrigues-sense-aigua-potable-per-un-vessament-dhidrocarbur/noticia/3108261/

https://www.segre.com/noticies/comarques/2021/07/05/els_treballs_per_retirar_material_del_vessament_hidrocarbur_canal_seros_allargaran_entre_dos_tres_dies_139900_1091.html?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada