dissabte, 21 d’agost del 2021

NOU VI DE TARRÉS : EMBAT!

LA VEREMA DEL 2020 HA DONAT FRUIT A CAL BESORA!!!

Els vins que han sortit fruit de les collites del 2020 són:

La Cova 2020

Seguim amb la nostra intenció de posar en valor la vinya familiar i la feina de qui en té cura, i donats els baixos preus que es paguen pel raïm, hem continuat amb el projecte que vam endegar el 2019. Si bé estem molt feliços de com es va rebre i l’acceptació que va tenir la Cova 2019, aquest any hem volgut fer un pas més i arriscar-nos més en la seva elaboració. Hem volgut fer un vi amb més caràcter, més presència i més personalitat. Així doncs, hem variat l’elaboració per potenciar al màxim les bondats de la parellada.

A dalt una imatge de la verema del raïm i a baix part del procés d'elaboració del vi.

El vam veremar manualment el 10 d’octubre, després de reposar en fred 24h vam derrapar i deixar les pells brisant amb el most durant 4 dies. Aquesta maceració pel·licular li aporta un color més intens i una gama d’aromes més complexos. Després del brisat vam premsar i vam procedir a fermentar el most amb els seus propis llevats, d’aquesta manera aconseguim donar-li un toc particular i únic. La qualitat de la verema era excepcional i això ens va facilitar aquesta aposta pels llevats propis. La fermentació la vam dur a terme dins una àmfora de ceràmica de 600 litres durant 3 mesos. Aquesta àmfora la vam encarregar a un mestre ceramista del Penedès. Passat aquest temps vam deixar reposar el vi i el vam embotellar el maig de 2021.

El resultat és un vi amable i untuós, amb un color groc-ataronjat, fàcil de veure i amb grau baix que afavoreix que sigui molt llaminer. Esperem que us agradi i que no us deixi indiferents.

 

Embat 2020

Aquesta és la novetat d’enguany! Volíem, seguir el camí que vam marcar l’any passat, volíem seguir posant en valor el patrimoni vitivinícola de Tarrés i ens vam llençar a veremar i elaborar dues de les últimes vinyes del terme.

L’embat és un vi de Macabeu, provinent de la Vinya del Tarresà i la vinya d’en Joan de Cal Roig. Per nosaltres va ser tot un luxe poder veremar un raïm tan especial. Tot i l’afectació pel míldiu, vam veremar el dia 26 de setembre. Després de tres dies de brisat amb les seves pells vam premsar i vam preparar el vi per a la seva fermentació en bocois de castanyer del Montseny. El fet de treballar amb bocois (botes de 650 litres) i amb fusta de castanyer ens permet obtenir un vi marcat per la fusta però d’una manera molt subtil i gens intrusiva. El vi va fermentar i criar als bocois durant 5 mesos, amb un lleu battonage (remoure les seves lies) per a fer-lo més cremós i untuós.

El resultat és l’Embat, una sotragada, una sacsejada que és el que volem que passi amb la vitivinicultura a Tarrés. Un vi amb un color pujat fruit de la maceració, un vi amb caràcter donat el seu grau. Per ser la primera vegada que elaboràvem aquesta varietat estem força satisfets, però ja pensem en millores i matisos de cara a la verema 2021.

En la etiqueta hem intentat representar una mica de Tarrés i en ella podreu trobar els colors que defineixen la bandera del poble i algun altre petit detall.

Finalment només comentar que a nivell experimental hem elaborat un vi escumós seguint el mètode ancestral, aquest nou vi veurà la llum en uns mesos.

Esperem que us agradi tant com ens ha agradat a nosaltres fer-los.



 Des del bloc "Tarrés al dia" un donem l'enhorabona per continuar amb la iniciativa iniciada l'any passat! Esperem tingueu èxit i continueu "exprimint" les poques vinyes que queden al terme!!!






3 comentaris: