divendres, 17 de juny del 2022

INFORMACIÓ ALS VEÏNS I VEÏNES RELACIONADA AMB EL SUBMINISTRAMENT D'AIGUA POTABLE

L'AJUNTAMENT INFORMA:

En les darreres reunions mantingudes amb la Mancomunitat d'Aigües de les Garrigues se'ns ha comunicat als ajuntaments que en formem part, que els nivells de METALOCLOR (és un pesticida que es fa servir per sulfatar els camps) d'entrada a la planta potabilitzadora de Sarroca de Lleida són alts i sobretot, el procés de potabilització de la planta no ha aconseguit reduir-ne la presència a nivells aptes per al consum humà.

Per aquest motiu les autoritats sanitàries prohibeixen el consum d'aquesta aigua que surt de la planta de Sarroca per beure i per cuinar. Les mateixes autoritats sanitàries indiquen que es pot seguir utilitzant per a la higiene personal, per regar, abeurar animals o banyar-se (no presenta cap afectació cutània).

Mentre duri aquest episodi d'aigua no potable l'Ajuntament i la Mancomunitat garanteixen el subministrament d'aigua potable. Qualsevol necessitat dels veïns i veïnes que sorgeixi en aquest sentit dirigiu-vos a l'Ajuntament que us subministrarà l'aigua que necessiteu.

En els darrers mesos hi ha hagut un altre episodi similar i la Mancomunitat d'Aigües de les Garrigues ha comunicat als municipis que, un cop es resolgui aquest episodi, pot ser que es pugui tornar a repetir en un futur. Per resoldre el problema definitivament caldria una triple actuació: 

Primer, mirar de minimitzar l'afectació dels pesticides a l'aigua; segon, millorar els sistemes de potabilització de la planta de Sarroca de Lleida i; tercer, cercar una nova captació d'aigua que pugui assegurar un subministrament de major qualitat de la mateixa del que ofereix actualment el pantà d'Utxesa.

Mentre no arribin aquestes solucions definitives, des de l'ajuntament afrontarem les possibles noves afectacions que pugui haver-hi. 

Gràcies per la vostra comprensió i  col·laboració.

2 comentaris:

  1. Moltes gràcies, Sr ALCALDE, Sra REGIDORA i Sr REGIDOR. Mereixeu tota la nostra confiança. Feu bona gestió i us preocupeu pel poble. És molt d'agrair.

    ResponElimina
  2. No només contaminen l'aigua. L'aire també és contaminat. Qualsevol que doni una volta pels boscos ràpidament notarà l'absència de tot tipus d'insectes, i animals, temps enrere habituals. És molt trist que estem acabant amb la natura.

    ResponElimina