dijous, 29 de juny del 2023

CURS DE PODOLOGIA EQUINA A TARRÉS

Del 8 al 11 de juny es va celebrar la primera edició del Workshop de Podologia Equina a Tarrés, organizada por Innova Horse Care S.L. Per a qui no ho conegui és l'empresa del Marc Sánchez i una servidora que es dedica fundamentalmente a contribuir al benestar dels cavalls amb tot lo que això comporta.

Van assistir a la jornada pràcticament tots els alumnes de l'escola online de diferents llocs d'Espanya, Madrid, València, Barcelona, Lleida i de Colombia. 

Durant  aquestes Jornades es van fer disseccions de potes de cavall per conèixer bé la seva estructura i un altre dia es va dedicar al coneixement de les botes pels cavalls existents al mercat, com a substitutiu de les ferradures. 

Fotografia disecció pota de cavall (Marc Sànchez)

         Fotografia bota de possar i treure (Marc Sànchez)


             Fotografia bota d'enganxar  (Marc Sànchez)

Fotografia clase teorica d'anatomia i radiografies de potes de cavall (Marc Sànchez)

També es va parlar d'agricultura regenerativa, per poder veure un exemple in situ van fer visita als terrenys on estem portant a terme el Projecte d'investigació de  paisatgisme i agricultura regenerativa, «The Garden of XXI Century Senan», mitjançant la ETH de Zurich. La principal fita és poder crear un model de gestió d'entorn amb moltes funcionalitats, que siguin capaços d'englobar activitats productives, sostenibles i rendibles al llarg de 10 anys de durada del projecte. Actualment hi han 7 cavalls de retir, en règim de pupil.latge que  s’estan movent cada tres dies de parcel.les, vivint en ramat permanent, seguint la línea del PRV (Pastoreo Racional Voisin). El següent pas és quan es farà horta i es plantaran arbres fruiters amb varietats adaptades a la nostra zona, a les àrees combinades i "ajardinades" .

En definitiva, que aquest projecte vol apostar per un sistema sostenible que recuperi territoris forestals d'una manera lògica i amb la premisa de poder augmentar la fertilitat del sòl i que, al mateix temps, crear zones productives i un model que sigui sostenible a tots els nivells.


    Fotografia Camps del Jorba a Senan (Marc Sànchez)


Aprofitem per agrair a l’Ajuntament de Tarrés la disponibilitat de la sala del Sindicat per impartir les classes teòriques, al Carles Mora per l’acollida del grup d’alumnes a Els Cups de Cal París i al Restaurant El Sindicat pels àpats i les bones estones de tertúlia als seus espais.



                  

Us deixem l’enllaç de la nostra pàgina web per a qui vulgui tenir més informació dels serveis que oferim.


https://innovahorsecare.com/


5 comentaris:

  1. Molt interessant i bonic el projecte. Felicitats i gràcies per la info.

    ResponElimina
  2. Bona iniciativa el portar a Tarrés aquestes activitats tan específiques i desconegudes per la majoria, al menys per a mí. Tot contribueix a fer més "visible" el poble i a rendibilitzar i maximitzar els recursos de què disposem. Gràcies Henar i a l'equip, a l'Ajuntament i a la resta que ho han fet possible. Gràcies.

    ResponElimina
  3. Quin treball tan impressionant i tan desconegut alhora! És molt lloable la feina que feu. Un gran pas cap ala dostenibilitat i cap al benestar animal. Us felicito. Sou persones es que feu avançar la societat tot creant un món millor.

    ResponElimina