Cuinetes de Tarrés és una nova secció amb l’objectiu de compartir receptes, trucs, consells de cuina, d’ara i de sempre. Comencem amb una recepta tradicional, calamars farcits, de la Lourdes de cal Gili, un plat que preparava la seva mare i que ella segueix cuinant per la seva família.
Fotografia calamars farcits de la Lourdes de cal Gili feta per l’Albert Arbós.Ingredients:
8 calamars mitjans
2 cebes
150 g de gambetes
1 llesca de pa sense crosta
Llet
2 ous durs
Julivert
1 fulla llorer
1l Caldo de peix aproximadament
Vi blanc
100 g ametlles i avellanes
Formatge ratllat
Posem la ceba en una paella, quan està rosseta hi afegim les potes de calamars, un bon grapat de gambetes trinxadetes i una llesca de pa (sense crosta) sucada amb llet, dos ous durs trinxats, julivert i formatge ratllat al gust.
Anem remenant i ho deixem fins que les potes estiguin fetes.
Agafem les bosses de calamars i les omplim, intentant agafar una mica de tot de la paella, i els tanquem amb ajuda d’uns escuradents.
En una cassola hi posem un xic més de ceba, una fulla de llorer, caldo de peix i hi afegim els calamars. Deixem que bulli uma mitja horeta ben bona.
S’hi pot afegir un raig de vi i finalment, una picada d’ametlles i avellanes.
Deixem uns minutets més i ja està llest per gaudir d’un bon plat.
Salut!
Volem agrair a la Lourdes de cal Gili la seva aportació amb aquesta deliciosa recepta.
Vosaltres com feu els calamars farcits?
Si voleu participar en aquesta secció “Cuinetes de Tarrés” us podeu posar en contacte amb nosaltres enviant un correo a tarresaldia2023@gmail.com.
Una molt bona aportació, HENAR. Felicitats. La gastronomia és, sens dubte, una realitat molt estimada i importantíssima a la cultura i tradició de la nostra terra. I aquesta recepta concretament possibilita un gaudi al paladar d'alt nivell. Gràcies LOURDES, ets una mestra dels fogons.
ResponEliminaQuina Bona ideia
ResponEliminaBona iniciativa !! Gràcies Lourdes per la recepta. Per cert, la fas per encàrrec ?...
ResponEliminaMmmm que bons😋
ResponEliminaMoltes gràcies!!!
Moltes gràcies Lourdes, Henar i Albert!! 😋
ResponElimina