dissabte, 16 de setembre del 2023

BROWNIE RÀPIDA I ALTRES TRUCS DE L'ADELAIDA

Avui la recepta ens la porta l’Adelaida, una cuinetes de Tarrés que, a més de conèixer tots els racons dels boscos i entorns del poble, us pot ensenyar molts trucs de cuina.

L’Adelaida ens ha preparat una ‘brownie’ deliciosa que necessita molt poca feina.

Ingredients:

  • 300gr xocolata
  • 3 ous grans - separeu les clares dels rovells
  • Sucre glaç (que el podeu fer vosaltres mateixos si passeu sucre blanc per un processador)


Escalfeu el forn a 180 graus.

Per començar, el truc de l’Adelaida consisteix en desfer la xocolata al microones mateix. Després, poc a poc, hi aneu incorporant els rovells d’ou. Per separat, munteu les clares fins que quedin a punt de neu. Les incorporeu a la mescla de xocolata i ja podeu posar la barreja final al forn. La brownie estarà a punt en 45 minuts! Si voleu, hi podeu afegir a sobre el sucre glaç o anous.

L'Adelaida preparant la brownie

 

Foto d'una brownie amb sucre glaç a sobre damunt un tauler de fusta
Brownie de l'Adelaida

A més de la brownie, l’Adelaida també ens ha fet una demostració d’una de les seves especialitats que ja es coneixen com les Coquetes de l’Adelaida. Boníssimes! Per la massa només cal farina, sal, aigua i oli d’oliva i aconseguir una massa molt prima. Tot en 5 minuts. Després hi podeu posar el què volgueu al damunt, dolç o salat. I no treieu l'ull del forn perquè al ser tan prima la massa les coquetes estaran a punt de seguida.


Les mans de l'Adelaida amb un rodet de cuina estirant la massa en forma ovalada
Fent la massa de la coqueta

La coca final, amb tomàquet, formatge i orenga
Coquetes amb tomàquet, formatge i orenga

Moltes gràcies Adelaida per compartir aquestes delícies!

5 comentaris:

  1. Quin bé DE DÉU, ADELAIDA! Ha de ser molt bo! Quines cuineres més compatents que tenim a Tarrés! Molt bon reportatge, ANNA. Felicitats!

    ResponElimina
  2. Mmmm, quina bona pinta 😋

    ResponElimina
  3. Mmmm, quines ganes de tastar-les😋
    Gràcies!!!

    ResponElimina
  4. Moltes gràcies Adelaida per compartir les teves receptes i merci Anna pel reportatge.

    ResponElimina