dimecres, 18 d’octubre del 2023

CURS D'INTRODUCCIÓ A L'AYURVEDA

Aquest cap de setmana passat, a la sala del Sindicat de Tarrés, s'ha dut a terme el Curs d'Iniciació a l'Ayurveda a càrrec del Jordi Girard, Coach de Salut i Terapeuta d'Ayurveda, de Lumbini Yoga Studio. Han participat diferents persones de Tarrés i de Llavorsí, al Pallars. 

Fotografia d'alguns dels participants del Curs d'Iniciació a l'Ayurveda amb el Jordi Girard (Fotografia del Jordi Girard)


Us deixem la reflexió sobre el curs del Jordi Girard:

"Hem passat un cap de setmana a Tarrés aprofundint en la nostra auto observació, en aprendre a mirar com ens afecta el que mengem, els nostres hàbits, el clima i tot el nostre entorn. L'Ayurveda és això, entendre els símptomes que mostra el cos i que ens parlen sobre els desequilibris interns que puguem tenir. Estem relacionats amb la natura en tot el que fem, i els elements de la Natura ens omplen i ens creen com a essers vius. La terra, l'aigua, el foc, l'aire i l'espai ho ocupen tot i entren al nostre cos en forma de menjar, de beure, de moviment, d'aire, de temperatura, d'emocions...
Quan mengem abosrbim Terra, quan bevem prenem aigua, la calor ens aporta foc, i si ens movem molt ens afecta l'aire. Quan aquests elements estan en excés en el nostre cos, comencem a mostrar problemes de salut. Si tenim massa terra, ens engreixem, massa foc es tradueix en inflamació i dolor, l'aire és l'estrès, el nerviosisme, l'angoixa...
Durant aquest curs d'Ayurveda hem après a observar com compensar els excessos que mostrem. Hem après quins aliments ens ajuden a reduir l'aire o quines rutines ens aporten més terra per a calmar l'excés de moviment. O també com reduir l'excés de foc que provoca inflamació, problemes a la sang, al cor o al fetge, amb tècniques de respiració, amb aliments o amb la meditació. I si tens excés de terra, que es tradueix amb sobrepes, retenció de liquids o congestió... com pots reduir-la, quins exercicis fer o quins aliments evitar.
El curs d'introducció a l'Ayurveda ens ha permès de ser més conscients de com s'expressa el nostre cos, i d'entendre quines són les causes de les nostres molèsties i problemes de salut. Quan entens la causa del que et passa, quan tens una explicació lògica de com ha aparegut un problema de salut, llavors pots començar a posar-ne remei. L'Ayurveda t'ajuda a fer aquest camí a utilitzar les herbes medicinals, les espècies, la dieta, la respiració i l'exercici físic per a prevenir la malaltia i per a equilibrar el teu cos i la teva ment."

Us deixem el contacte del Jordi Girard per si voleu més informació dels propers cursos o si necessiteu millorar algun problema de salut que us acompanya des de fa temps.


T: 667 919 788

1 comentari:

  1. És molt interessant! Gràcies, JORDI i alhora, agraïment a Cau de Bosc per organitzar-ho..

    ResponElimina