Coneixeu la Verdolaga?
(Fotografia de la Verdolaga feta a Tarrés)La Verdolaga (Portulaca oleracea) és molt fàcil de reconèixer, entre d'altres perquè creix de forma plana, i no aixeca un pam de terra, amb unes tiges que s'escampen des d'un punt central cap a totes direccions. Problablement, sense ser-ne conscient, n'hagueu trobat alguna vegada en voreres, en parcs o fins i tot, en alguna torreta de casa i a l'hort. No la llenceu!
Tenen una gran capacitat d'acumular aigua que les fa resistents a la sequera i de la verdolaga, se n'aprofita tot: les tiges, les tiges secundàries i les fulles.
(Fotografia de la Verdolaga feta a Tarrés)
La podeu menjar de mil maneres diferents: crua, envinagrada, en una amanida, en un suc verd, la podem coure saltejada amb uns cigrons o en una truita, i fins i tot, ens la podem menjar crua, tal qual.
És una planta super rica en minerals i en omega 3, per tant un aliment que podem incorporar a la nostra dieta.
I vosaltres, com us mengeu la verdolaga?
Eixarcolant https://eixarcolant.cat/
És bona en amanides variades. Lletuga, ruca, canonges, crèspol, creixents, cabellera de reina, bledes, mibuna, mostassa roja o arrissada, xicoira, etc, segons el que hi hagi.
ResponEliminaQue interessant! Moltes gràcies per compartir aquesta informació.
ResponEliminaCoincideixo amb l'Anna C.
ResponElimina