dimecres, 15 de novembre del 2023

LA VERDOLAGA

Coneixeu la Verdolaga? 
    (Fotografia de la Verdolaga feta a Tarrés)

La Verdolaga (Portulaca oleracea) és molt fàcil de reconèixer, entre d'altres perquè creix de forma plana, i no aixeca un pam de terra, amb unes tiges que s'escampen des d'un punt central cap a totes direccions. Problablement, sense ser-ne conscient, n'hagueu trobat alguna vegada en voreres, en parcs o fins i tot, en alguna torreta de casa i a l'hort. No la llenceu!
Tenen una gran capacitat d'acumular aigua que les fa resistents a la sequera i de la verdolaga, se n'aprofita tot: les tiges, les tiges secundàries i les fulles.
     (Fotografia de la Verdolaga feta a Tarrés)

La podeu menjar de mil maneres diferents: crua, envinagrada, en una amanida, en un suc verd, la podem coure saltejada amb uns cigrons o en una truita, i fins i tot, ens la podem menjar crua, tal qual. 
És una planta super rica en minerals i en omega 3, per tant un aliment que podem incorporar a la nostra dieta. 
I vosaltres, com us mengeu la verdolaga?

3 comentaris:

  1. És bona en amanides variades. Lletuga, ruca, canonges, crèspol, creixents, cabellera de reina, bledes, mibuna, mostassa roja o arrissada, xicoira, etc, segons el que hi hagi.

    ResponElimina
  2. Que interessant! Moltes gràcies per compartir aquesta informació.

    ResponElimina