dimecres, 19 d’octubre del 2011

En Josep Mª Pasqual presenta un treball a la Trobada d'Estudiosos de les Garrigues

El proper dissabte dia 29 d'octubre es celebrarà al municipi de l'Albi la VIII Trobada d'Estudiosos de la comarca. Aquestes trobades es realitzen de manera bianual des de l'any 1997 quan es realitzà la primera de les Trobades a les Borges Blanques.

Si teniu bona memòria recordareu que Tarrés va acollir la II Trobada l'any 1999, aquella jornada va formar part dels actes de commemoració dels 850 aniversari de la nostra carta de població.

Les trobades recullen els treballs d'estudi de la comarca presentats per estudiosos i estudioses de qualsevol dels 24 pobles de les Garrigues. Hi ha treballs de moltes disciplines: arqueologia, etnologia, història, art, filologia, botànica... A més a més, la Trobada també ajuda a conèixer millor el poble on es fa, ja que es realitza una visita guiada pels racons més interessants de la vila amfitriona. Enguany l'exposició de les comunicacions presentades es realitzarà a l'interior del castell de l'Albi recentment restaurat.

El treball que presenta el Josep Maria Pasqual (cal Claver) porta per títol "Els Palaus de Tarrés. Origen i expansió", el presenta conjuntament amb Montse Prats. És un estudi de caire genealògic on s'endinsa en les diverses famílies de Palaus de Tarrés. Per tant els que us digueu de cognom Palau o tingueu avant-passats amb aquest cognom podreu recercar els vostres orígens seguin la comunicació que presentaran el Josep M i la Montse.

Per si us interessa us adjuntem el programa de la jornada... veureu que hi ha molts treballs, també n'hi ha un que parla d'arbres monumentals i singulars de la comarca, potser també en tenim algun a Tarrés...

5 comentaris:

  1. Aquest treball està publicat?, es publicarà? o be es a nivell particular, vull dir que si no podem anar a L´Albi on es podra llegir? sembla interessant.

    ResponElimina
  2. Una vegada finalitzada la Trobada tots els treballs presentats són publicats però el llibre no sortirà fins l'any vinent. Un any es fa la trobada i l'any seguent es publica el llibre.

    ResponElimina
  3. Això era fins ara. Però amb la crisi que hi ha... Tot i així el CEG fara mans i mànigues perquè l'octubre que ve puguem tenir el llibre de la trobada d'enguany com ja és tradició (i no és fàcil i no ho fan gaires entitats com la nostra)

    ResponElimina
  4. perdó, però el cogmon s'escriu pasqual amb Q.

    ResponElimina
  5. Hola Judit,
    donat que al tríptic de la Trobada surt el cognom amb c, Pascual, per això també li havíem posat així a l'article.
    Després he vist que en la darrera Trobada la de Vinaixa surt al llibre amb el cognom amb q. El canviem...

    ResponElimina