dijous, 15 de novembre del 2018

INFORMACIÓ IMPORTANT SOBRE EL SUBMINISTRAMENT D'AIGUA

COM FUNCIONA L'ABASTAMENT PROVISIONAL D'AIGUA AL POBLE MENTRE ES FA EL NOU DIPÒSIT?

Mentre durin les obres de construcció del nou dipòsit d'aigua s'ha previst pels tècnics el subministre mitjançant un dipòsit provisional de formigó de 20m3 de capacitat.

És el dipòsit que surt a les dues fotografies següents.




La Mancomunitat d'Aigües de les Garrigues -és l'entitat, de la qual Tarrés també forma part, que ens fa arribar als municipis l'aigua entubada des del pantà d'Utxesa- ens pot fer arribar un cabal màxim 9m3 per hora que han de servir per abastir Tarrés i Fulleda. 
Això vol dir que mentre es va consumint aigua del dipòsit també en va entrant de nova. El bombeig s'atura diàriament de les 6 de la tarda a les 10 de la nit, ja que son les hores on la tarifa elèctrica és més cara i la Mancomunitat ho aprofita per parar les bombes de tota la xarxa de distribució.
A més a més, la xarxa de distribució en alta de la Mancomunitat d'Aigües de les Garrigues, disposa a l'alçada de la Plana del Ramonàs -just damunt dels Quatre Camins- d'una estació de bombeig -que bomba aigua cap a Fulleda- amb un dipòsit d'emmagatzematge de 50 m3.  En cas que el dipòsit de 20m3 es buidés, els 50m3 d'aquest altre dipòsit serveixen per reomplir-lo i mantenir el subministrament al poble. Per tant, el municipi disposa d'un coixí diari de 70m3 per abastir les necessitats de la població.

(a baix, fotografia del dipòsit de la Mancomunitat d'Aigües a la Plana del Ramonàs)


L'empresa SOREA- contractada per la Mancomunitat d'Aigües- que gestiona el subministre en alta, és a dir, l'arribada de l'aigua fins al dipòsit de distribució, garanteix, mentre es facin les obres de construcció del nou dipòsit, que si el consum és l'habitual del municipi no ha d'haver-hi cap problema de subministrament d'aigua.

EN RESUM: SEGONS SOREA LES MESURES ADOPTADES SÓN SUFICIENTS PER SUBMINISTRAR AIGUA AL POBLE. DES DE L'AJUNTAMENT PERÒ DEMANEM, PER SEGURETAT, UN CONSUM RESPONSABLE MENTRE DURI AQUESTA PROVISIONALITAT I NO FER CAP EXCEPCIONALITAT AMB L'AIGUA FINS QUE LES OBRES NO ESTIGUIN FINALITZADES.

Gràcies per la vostra col·laboració.

2 comentaris:

  1. Us felicito. Garantiu l,aigua en tot moment. Ho heu programat molt bé.

    ResponElimina
  2. Us felicito. Garantiu l,aigua en tot moment. Ho heu programat molt bé.

    ResponElimina